Løgne, Damn løgne og investeringsforening afkast

Hvor mange gange er det sket for dig? Du er på en social funktion og samtalen viser at investere. Pretty snart, folk sammenligner hvor godt deres investeringer gør. Som du måske forestiller dig, sker at være en investeringsrådgiver det for mig en masse. Imidlertid for nylig havde jeg en oplevelse med det, der foruroligede mig.
Bob, en af de fyre jeg var chatter med til en fest, spurgte, hvad slags returnerer jeg havde lavet til mine klienter med min metodiske ingen belastning investeringsforeningens strategi i det forløbne år. Jeg svarede, at de havde ikke-realiserede gevinster på lidt over 29% og efter administrationsgebyrer for de 8 måneder, som vi blev investeret.
Bob imødegås med et smørret grin, at han havde gjort en 40% retur. Jeg rejste mine øjenbryn og fortalte ham det var pokkers god — og foreslog, at måske, han burde at administrere mine penge. På det tidspunkt vi var afbrudt, og som aftenen gik, jeg begyndte at spekulere på, præcis hvordan Bob havde fået sin stort afkast.
Jeg kantet ham lidt senere, og efter grave lidt dybere, historien så lidt anderledes. Ja, han havde gjort en 40% afkast af en investeringsforening han havde nogle penge, der investeres i, men vi var at sammenligne æbler og bananer.
Han havde en samlet portefølje af $100k. At være forsigtig, havde han investeret kun $10k i en investeringsforening, hvorfra han profiterede $4k efter han solgte det. Den resterende del af hans portefølje ($90k) sad i en pengemarkedsfond, tjener nogle 0,35% om året.
Så, mens han havde gjort 40% på 10% af sin investering, havde han kun gjort 4,35% på sin hele porteføljen. Min metode var også fokuseret på at beskytte mine kunders investeringer og det havde øget deres hele porteføljen 29% (Urealiseret). Det ville være en Æble hen til æble sammenligning når du måler min afkast mod hans. Bobs én fond indså 40% afkast. Dog havde jeg nærmede det samme måde Bob havde, jeg kunne have beskrevet et af de midler, jeg brugte, som havde indset over 49% i samme periode.
Faktisk, Bobs ikke-så-gode-nyheder historien ikke stoppe der. Bob optaget til at have fulgt den tabende køb og håb strategi gennem bear marked i 2000 og endelig havde solgt på en 50% tab for et år siden, før der indgås $10k en investeringsforening investering.
Det glædede mig at kunne fortælle ham, at min metode havde fået mine kunder ud af markedet, før bjørnen tog hans store bid, og de led kun minimale tab før at finde sikkerhed i pengemarkederne konti. Og da min tendens tracking tal rettet os at flytte tilbage til markedet, havde de stadig de fleste af deres penge, klar til at begynde at tjene for dem igen — som det gjorde, og meget pænt, tak.
Moralen af historien er at kigge forbi overfladen og ikke tage nogen numre kastet på dig for pålydende. Husk, de fleste mennesker vender tilbage fra en weekend i Las Vegas vil råbe om deres gevinster og mumle om deres tab.

Skriv et svar